0

Herbár alebo príroda vo vašej kuchyni

-25%


Herbár alebo príroda vo vašej kuchyni


Vianoce sú o 23 dní

Ak si produkt objednáte ešte dnes, mal by sa k Vám dostať do Vianoc :)
-25%

Kód knihy:9788081428265
Autor:Jaroslava Bednářová
Rok vydania:2019
Vydavateľstvo:Fortuna Libri
Jazyk:slovenský
Väzba:Knihy viaz
Počet strán:328
ISBN:978-80-8142-826-5
Dostupnosť:   SKLADOM
IHNEĎ ODOSIELAME

Bežná cena :15.90 EUR  
Vaša cena :11.85 EUR  


Vlož do košíka:  ks

Popis produktu

Rastliny ako jedlo, rastliny ako liek – táto nevšedná kniha vás presvedčí o tom, že tieto dve spojenia neodmysliteľne patria k sebe. Mnohých z vás určite prekvapí, že: KOZONOHA HOSTCOVÁ nie je iba nepríjemná burina v záhrade, ale aj tradičný liek s diuretickými a krv čistiacimi účinkami, ktorý chválila už slávna abatiša Hildegarda z Bingenu. Navyše si na nej môžeme pochutiť v polievke, vo fašírkach alebo v nátierke. MELÓN nepatrí iba do žalúdka, ale slúži aj ako skrášľovací prostriedok na tvár „škaredých slečien, pretože prirodzene krásne to nepotrebujú“, ako hovorí P. O. Mattioli, autor známeho herbára. CHMEĽ nie je iba zásadná surovina do piva alebo pre farmaceutický a kozmetický priemysel, ale kedysi sa mladé chmeľové výhonky na jar predávali na trhoch a pripravovali ako špargľa. MALINY odporúčal na liečenie rozličných neduhov už autor prvého slovenského Zelinkára Juraj Fándly a v prvej slovenskej kuchárskej knihe ich s obľubou používal aj Ján Babilon a neskôr i Terézia Vansová. ĎATELINA nie je iba krmovina, ale aj surovina na kvetový med či súčasť chutnej zdravej polievky. Keď sa pretne svet starých apatiekarov a lekárov so svetom kuchárov, botanikov a maliarskych majstrov, výsledkom je kniha pre všetkých maškrtníkov a zároveň ctiteľov rastlinnej ríše.
Hmotnosť produktu:0.774 kg

 

Part číslo:
0294139|1.8.19.0.5.0.S
Táto webová stránka používa cookies. Pokračovaním v prehliadaní si tejto webovej stránky bez zmeny nastavenia vášho webového prehliadača pre súbory cookie súhlasíte s používaním cookies.
Ďalšie informácie o našich súboroch cookie a ich využívaní.  Ok